divendres, 22 de febrer del 2013

El CEO

Compatriotes,

Avui el Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat ha fet públiques les dades del Baròmetre d'Opinió de la 1a onada del 2013. [1]

En aquest cas, les dades de l'última enquesta a la ciutadania de Catalunya aboquen uns resultats que haurien de començar a preocupar a alguns que estan asseguts a les poltrones de les més altes magistratures polítiques del país.

El missatge va adreçat a aquells que formen la coalició que actualment governa passaria a 40-42 diputats al Parlament. I la segona força, els republicans, passarien a 27-28. 
Si sumem dóna majoria absoluta. Políticament seguim igual. Al Parlament de la Nació catalana, els sobiranistes tenen la paella pel mànec. 

Però la conclusió és prou evident, a jutjar per aquest humil analista: la davallada de vots i escons a la federació vindria per la "u". Tal i com ja vaig escriure en un escrit anterior en aquest blog [2].

El problema al nostre entendre, i perdoneu que insisteixi, rau en el paperot que fa el seu líder i pel missatge que transmet. No és un missatge fiable. Tot al contrari. I això fa mal. Molt mal. I més en temps de definició política i d'objectius a assolir per la Nació. Si uns estiren del carro en una direcció, no es pot permetre que altres l'estirin en sentit contrari o hi oposin totes les resistències possibles.
 

Fem un punt i apart.
Cal tenir en consideració el percentatge dels favorables a la indepèndència de la Nació segons la mateixa enquesta. Un 54,7%!

Cal destacar aquesta última dada ja que tot i la guerra bruta endegada per l'Estat amb informes, dossiers, corrupteles diverses i espionatge de tot tipus en una guerra bruta sense precedents. Més aviat guerra. La guerra de la independència que diu Miquel Sellarés [3].

L'estudi demoscòpic aboca que els contraris a la independència són només el 20,7% i els  abstencionistes, els tant-se-me'n-fot, són el 17%.
Per tant, els contraris són menys de la meitat dels que hi estan a favor!



Guanyarem!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada