dijous, 23 de maig del 2013

Histerisme superlatiu

Compatriotes,

Avui al Parlament de la Nació catalana s'ha produït un fet que ja no sabem com qualificar, el títol ho diu tot. El diputat dels neolerrouxistes ciutadans, un tal Jorge, ha afirmat que el seu pare era andalús i per tant espanyol però com a nouvingut a Catalunya, no era inmigrant. No? Segur?

Bé, llavors, què és un immigrant? Segons el diccionari, el nostre i el seu, un immigrant és aquell que immigra. Si segim estirant el fil, immigrar és: arribar a en un país, per establir-s'hi, la persona que era establerta en un altre.

I què és un país? Segons el mateix diccionari, un país és, en la seva primera acepció: una unitat fisiogràfica. En la segona acepció: una contrada. I en la tercera: territori d'una ètnia determinada. 

Hem de tenir clar que Catalunya no és una ètnia separada del món. Però, sí que som una cultura diferent de la que tenia el seu pare. Lògic, simple i clar. 

Ras i curt, el seu pare era immigrant. Innegable. Ni millor ni pitjor que qualevol altre persona que hagi vingut i vingui a Catalunya. Qualsevol altre que hagi viscut, viu i visqui a Catalunya. 

Ser immigrant no dóna una condició d'especifictat ni d'especialitat en res. Simplement s'indica que l'orígen per natalici de la persona no és el mateix que els seus conciutadans.

Ni millor ni pitjor. I tampoc no cal fer-ne un casus belli. Però sembla que el personatge en qüestió s'ho pren malament. Considera que l'origen de la familia és un llast? Estem en ple procès esquizofrènic? Faran de la immigració un cas bèl·lic polític?

En fí, quan hom pertany a aquesta colla de lerrouxistes, ja no es pot esperar més. intel·lectualment nul. Políticament buit. Èticament repugnant.

Deu ser qüestió de valors i d'autodiscriminació d'aquell que sabent-se diferent busca la preeminència. Pervers tot plegat. Es pot caure més baix? Quan hom no té valors, no els pot lluir. 

Qüestió d'histerisme, d'histerisme superlatiu.


Guanyarem!


Quedi aquí, per a vergonya eterna, el vídeo. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada