dijous, 31 d’octubre del 2013

The heat is on

Compatriotes,

Aquests dies portem un empatx del terme "moderació". Segons el nostre diccionari, moderació és disminuir la violència, la desmesura, d'un fenonem, una acció, un sentiment, etc, reduir a una justa mesura allò que és excessiu. 

I qui és qui demana moderació? La resposta és tot aquell que no vol que Catalunya esdevingui independent. I per extensió aquells mitjans de comunicació -o desinformació i intoxicació- que els donen altaveu. Posem noms? Cal? De veritat? 

Va, una pista Godó. I tot a partir d'un editorial que diumenge passat va signar el director del vaixell insígnia del Grupo comtal. L'amic i conxorxa del Cap dels mariachis. Fins i tot, el mateix diumenge s'encarregava d'esbombar-lo a tort i a dret entre els seus seguidors a la xarxa social de l'ocellet. 

I després, tot just el dia després, tota la palangana es va posar a esbombar la teoria. Si el seu cap ho havia fet, ara calia seguir les ordres. És el que fan els soldats. Segueixen ordres. Del primer a l'últim i per ordre. 

Aquí ens vénen al cap els versos de la cançó de Glenn Frey: "The heat is on":

The heat is on, on the street

Inside your head, on every beat

And the beat's so loud, deep inside

The pressure's high, just to stay alive

'Cause the heat is on


En tots els cenacles comunicatius, que no són pocs!, on s'hi deixen veure, moderació amunt, moderació avall. Fins a fer-se empalagosos per repetitius! Moderació senyors! Moderació!
Així que, els mateixos que han predicat el terme, no l'han pas usat. Han estat excessius i desmesurats. Incoherències de la palangana!  

Amb tot, la mateixa xarxa de l'ocellet, Twitter, n'anava ple de bromes i acudits sobre el terme i el seu ús. La xarxa arriba a extrems de sarcasme i crueltat inimaginables. Perdoneu però és divertit. La tasca de desacreditar i combatre amb la paraula i, en alguns casos, amb la imatge, totes les andanades que aquesta tropa, mariachis i palaganna, ens envien. No colen. Ja no colen.

I fixem-nos en el fracàs de la seva estratègia quan un dels articulistes del mateix mitjà, el de la moderació, ens anuncia que el Govern de Sa rebregada majestat prepara un pla per derrocar el MH President Mas. La cosa consistiria en presentar el mariachi com el bo i a al MH President, com el dolent. No ens estranyaria que el cap de la palangana s'hi prestés. Seria una més de la llista, llarga i vergonyant, de deslleialtats vers el seu President, el seu partit, les arrels d'aquest i els catalans en general. La pregunta és: a canvi de què?

I contra tota aquesta mena de tripijocs, escaramusses, atacs, deslleialtats, insults, menyspreu, operacions d'intel·ligència, ús de la claveguera i tutti quanti, què ens queda? Resistir. Com diu l'advocat i editor Quim Torra a El poble, baluard del procés


Guanyarem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada