dimarts, 1 de gener del 2013

Homenatge al Dr. Moisès Broggi (D.E.P)

Compatriotes, 

Ahir dia 31 de desembre de 2012, sense veure i gaudir de la nostra Catalunya alliberada, va deixar-nos el patriota i metge Dr. Moisès Broggi (D.E.P). 

Vagi per endavant el nostre més sincer condol per ell i per a la seva família.
Home i científic com pocs a Catalunya, va aprendre de metge amb els germans Trias i Pujol i el Doctor Trueta. Va crear els hospitals mòbils de campanya durant la guerra civil espanyola que va afectar Catalunya entre 1936 i 1939 del segle passat. 

Patriota per la LLIBERTAT que hem d'assolir tan aviat com sigui possible ha mort sota domini espanyol de la nostra dissortada, petita, però gran, molt gran Nació, aquest trosset del Planeta Terra que s'anomena Catalunya des de fa segles. Pàtria de tants i tants bons compatriotes i companys de trajecte vital. 

Va ser un honor poder coincidir amb ell en la presentació de Reagrupament al meu barri, Sarrià. 

I per a que aquest homenatge sigui més sentit, cal que fem referència a un acte ple d'inquina, oprobi i carcúndia que es va perpetrar contra la seva persona al Círculo Eqüestre de Barcelona, el 31 de març de 2011, i que el periodista Marc Andreu va deixar escrit per a vergonya perpètua dels que el van fer [1]. 

Sembla ser que en l'acte de presentació d'un llibre amb tints predemocràtics se'l va vexar de manera ignominosa tants pels asistents a l'acte com pels que hi parlaven. 
No reproduïm el que s'hi va dir, per això us adrecem a l'article original que consta a la nota al peu i a l'article del diari que el referencia.


Doctor, molts seguirem el camí que ens menarà, de ben segur, cap a la desitjada, volguda i  necessària LLIBERTAT. 
Li ho devem a vostè i als milers de compatriotes que no han pogut veure-ho.
Amb més força i il·lusió que mai. 


Descansi en pau benvolgut i admirat Doctor.



[1] http://lamentable.org/?p=78 i http://www.directe.cat/noticia/268657/el-dia-que-el-feixisme-catala-benestant-es-va-mofar-del-dr-broggi-1

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada