dijous, 31 de gener del 2013

Afers tèrbols

Compatriotes,

llegeixo aquest matí a la portada del diari espanyol "El País" en la seva edició digital els suposats cobraments en negre, diner sense declarar a Hisenda,de dirigents de l'actual partit en el gobierno de España [1]. 

Us en deixo la imatge extreta de la web del diari abans mencionat per a que en quedi constància documental per a la posterioritat i per a vergonya dels implicats.

 Aquest fet fa que em sorgeixin algunes preguntes al voltant de la qüestió. Però no és moment de preguntar sino de reflexionar. 

I la reflexió és que sembla que la taca de la corrupció s'estèn imparablement i inexorable per sobre de molts càrrecs públics.
Però i la llei? Estrany, tot plegat.

Cal recordar que hi ha precedents històrics de dimissió d'un president del gobierno de España. Concretament, el 1935 amb Alejandro Lerroux durant la 2a República. Això va fer que es convoquessin les eleccions pel febrer de 1936 i que van donar la victòria al Front Popular i que va fer que la dreta i l'extremadreta giressin definitivament cap a posicions colpistes com es va demostrar en el cop d'estat de la nit del 17 al 18 de juliol de 1936. 

No cal dir, car és conegut per tothom, que aquella guerra espanyola va acabar amb la democràcia i un dels comandaments es va fer amb el poder que va exercir durant més de tres dècades.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada