dilluns, 21 d’octubre del 2013

Movimiento nacional

Compatriotes,

"L'amic de Catalunya" Albert Rivera ha impulsat la creació d'una plataforma ciutadana, diu. El movimiento ciudadano es va presentar a Madrid, la capital del seu país mentre que la fundació Tribuna Cívica, afí i formada per gent del seu partit va ser destapada pel periodista Jordi Graupera en una entrevista a l'emissora del conde la setmana passada. En pilotes, el nano es va quedar literalment en pilotes. Igual que al cartell electoral del 2006.


I és que els lerrouxistes demanen moltes coses als seus adversaris polítics o potser enemics?, i a l'hora d'aplicar-se-les, rien de rien. Coherència, sí senyor. Demanar transparència i no fer-ne gala, sino tot el contrari. I quan li recorden que ell és un dels màxims pal·ladins de la regeneració democràtica i que per tant hauria de donar exemple, llavors s'enfada i recorda a tort i a dret que els altres són pitjor. Vaja! Sembla que ha estat un alumne avantatjat de les tàctiques i les sinèrgies polítiques gallinàcies dels que el van pujar al carro ciutadà: tu dispara que algun perdigó donarà en el blanc. I anar fent, tu!

Seguirem el relat que fa Albert Balanzà Prims a Boadella & cia, i fem una mica d'història del moviment lerrouxista contemporani a Catalunya. El 1981 es presenta el Manifiesto de los 2.300. Mireu qui el firma. I si en teniu ganes i estòmac, llegiu-lo. Van aprofitar la Guerra de la llengua encetada pel Partido Popular liderat en aquells temps per l'inefable Alejo Vidal Quadras, un altre amic de Catalunya. D'aquí a la creació del Foro Babel i la Asociación por la tolerancia.
 
Anem als noms i cognoms particulars. Segons Albert Balanzà, Antonio Robles, el 1995 va reivindicar la creació d'un partit polític després que les iniciatives cíviques que hem citat anteriorment obtinguessin cert ressò però que no disposaven d'articulació parlamentària ja que pensaven que el PSC, el nostre estimats The Walking Dead Party no estigués per la labor de defensar les seves idees. 

Robles, va aliar-se amb Julio Villacorta i Félix Pérez Romera, però el PSC va desoir els precs que els fèien. Potser perquè aquests rebien simpaties tant de la dreta espanyolista no pepera i per l'extremadreta no integrada políticament. Un dels noms a tenir en compte és el d'Esteban Gómez Rovira.

I faltava un altre tema per resoldre, calia finançar el partit lerrouxista. Aquí és on van anar a tocar la porta de l'empresari de rellotges Festina, el nom del qual podeu llegir en l'article de Graupera. 

La resta és història. Formació de la plataforma ciudadana, fundació del partit, eleccions 2006, 3 diputats, entre ells el mateix Robles, i fins avui. 

Ara, cal reconèixer-li una cosa al nano de La Barceloneta-La Garriga, ara ell ja no es despulla, ara fa anar en pilotes als altres. Serà una metàfora? 

Ara, volen fer el salt. Han impulsat, els de sempre, el Movimiento ciudadano amb els noms de sempre. La roda no deixa de girar. mateixos noms i mateixes cares. 

Avui en Rivera ha afirmat: "els que han nascut en democràcia no coneixen el Movimiento nacional". La citació a l'insigne y victorioso movimiento serà premonitori? De totes maneres ja sona a antic, molta antic. Del Quatenari. Doncs bon vent i barca nova.


Guanyarem!


1 comentari:

  1. Que marxi a la capital del regne i s'emporti la camaxo i el duran i lladre i no tornin mai mes.

    ResponElimina