dimecres, 28 de novembre de 2012

Anàlisi dels resultats electorals 25-N I

ciu té un problema molt "calvo" que pot petar més aviat o més tard. 
Esperem que peti després de la independència perque si peta abans, ciu entraria en un etapa convulsa que no els convé. Amb tot, "u" té un sostre molt baix de vot i el seu espai està ben cobert pel pp d'en Millo i cia (cara mínimament amable d'aquests elements) per on crec que ha fugat vots (que no són els 12 que ha perdut ciu, per la "u" només n'ha perdut 1, els altres 11 han anat a parar a erc). Afegeixo, ciu hauria de fer neteja i ràpid. Començant per la "u" i seguir amb tot aquell que estigui emmerdat a la "c"... 

El psc està en caiguda, no lliure, o no tan lliure, sino amb paracaigudes... la nata no ha estat espectacular però fuga vots per tot arreu, és un Titanic en procés d'enfonsament per l'esquerra (icv) i per l'espanyolisme (pp i sobretot per c's). El federalisme, terra de ningú, no ven o ven molt poc. I s'ha de començar a decantar per una de les dues posicions que seran antagòniques en 3, 2, 1... sobiranisme clar i contundent (fer la consulta sí o sí i decidir-se pel vot afirmatiu) o decantar-se per l'espanyolisme (on té la competència de c's (ferotge i aferrissada) que no del pp). Si el psc no hagués defensat la convocatòria d'una consulta, no sé quins haguéssin estat els resultats. Potser aquesta frase l'ha salvat d'una patacada més gran. 

El pp està en la seva línia i el sostre és el mateix que tenia. Només ha assolit un diputat més dels que tenia (18+1) i això ho relaciono amb els 90.000 vots que ha perdut ciu, per la "u"... (més puta que ramoneta; o si es prefereix, més puta que les gallines). 

icv fuga vots cap a les cup, que li plantejaran una OPA hostil per l'esquerra i pel sobiranisme. Les cup són nítidament independentistes i l'Herrera va dir que icv avantpossava l'agenda social a la nacional. Cal parar atenció al llenguatge no verbal de la Dolors Camats quan l'Herrera, eufòric, feia aquestes declaracions, diumenge al vespre. Va fer cara de posar el crit al cel i, suposo, que li haurà fotut un calbot, per incontinència verbal. 

c's, està guanyant terreny en els feus sociates de l'extrarradi (llegeixi's algunes poblacions del Baix Llobregat... i el Tarragonès) amb forta presència de població immigrant espanyola no assimilada i espanyolista recalcitrant. Té un vot molt concentrat i políticament seran poc rellevants (molt soroll per a res). No problem. 

Conclusions: 
1. el procés a la sobirania ha de ser compartit, no l'ha de fer un sol partit. 
2. a ciu se li exigeix pragmatisme (s'ha acabat definitivament fer la puta i la ramoneta), igual que a erc. 
3. agenda nacional i agenda social estan íntimament lligades. 
4. erc ha rebut el mandat per a que vigili i tuteli a ciu en el procés cap a la sobirania i l'empenti. 
5. s'ha d'estar amatent a la posició d'icv. No són de fiar. Seran desenmascarats per les cup. 6. el psc està caient gradualment; però podria revertir-se la tendència si es compleix alguna de les dues condicions plantejades anteriorment. 
7. el sector espanyolista està estancat i només dóna un 1/3 dels diputats. S'han convertit en minoria, amb moltes dificultats per traduir la seva base social en diputats i augmentar així la seva representació parlamentària. 
8. el procés d'independència ha rebut acceleració. 
9. podria ser que tinguéssim noves eleccions a finals del 2013 o a començaments del 2014: possible bloc nacional amb o sense la "u" de ciu i que contingui tots els partits sobiranistes amb un únic punt en el programa electoral. 
10. l'etapa que comença és apassionant i un xic excitant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada