divendres, 21 de desembre de 2012

Una pregunta d'un antic alumne

Aquesta tarda, un antic alumne, a partir de les portades d'alguns diaris ultres  espanyols, em preguntava: 
"Creus que ens intervindran?". 

La resposta ha estat aquesta: 

No crec que intervinguin res. Ara, el que passarà serà que l'estat estrangularà financerament la Generalitat. Pagaran tard i no serà sencer.
Si es decidicin per aplicar el cacarejat article 155 de la CE, l'escàndol polític seria majúscul, especialment a la UE i la inestabilitat econòmica per espanya seria brutal!

Si com diuen alguns mitjans ultres i la d'upyd, el 'gobierno' tirés pel dret (que crec que no faran res apart d'amenaçar i quedar-se en paraules i més paraules), serà una declaració de guerra en tota regla i en un conflicte d'aquesta magnitud, la temuda prima de risc, penso, assoliria límits insospitats. Riu-te'n tu de la de Grècia... A més de la retirada massiva de fons i capitals estrangers.

I suma-hi els mitjans de comunicació internacionals. Suposo que serien una eina de pressió brutal sobre els governs de torn dels estats de la UE. Llavors la internacionalització del conflicte està servida.

Només recordar les paraules del professor Niño Becerra en declaracions al programa del Cuní a l'octubre, si no recordo malament: "Europa dirà a Espanya: no molestin els catalans. Que facin el que hagin de fer i vostès preocupin-se dels seus assumptes"[1].

Si la UE es capaç de posar i treure governs (Grècia, Itàlia), imagina't que no podrien fer...
Tot Europa sap què passa a Catalunya i quin procès es va iniciar l'11 de setembre... i després de les eleccions del 25-N, les portades ho han reflectit a la perfecció. Tots amb la mirada posada en Catalunya.

L'any que ve serà calentet i veurem coses que tela!!!... l'àudio de l'Ekaizer[2] és una mostra... i el diari que ho va publicar és el braç executor, un peó a la partida...NOTES
[1] Declaracions fetes al programa 8aldia de Josep Cuní a la cadena del GrupoGodó 8tv l'1 d'octubre de 2012.
Podeu veure el vídeo en el següent enllaç: http://bcove.me/jk5gcgao
[2] L'àudio de l'Ekaizer es refereix a l'entrevista que li va fer en Clapés al programa Versió RAC1 el dia 19-12-2012, on assegura que el ministre espanyol de l'Interior, Jorge Fernández Díaz sap qui va redactar el famós esborrany publicat pel diari espanyol El Mundo, on s'acusava el President en funcions de la Generalitat Artur Mas i el President Jordi Pujol. de tenir comptes corrents a Suïssa. http://rac1.org/versio/blog/ernesto-ekaizer-fernandez-diaz-sap-el-nom-de-qui-va-redactar-lesborrany/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada