dimecres, 24 d’abril del 2013

C's o no C's. Aquesta és la qüestió

Compatriotes,

Avui s'està produïnt la sessió de control parlamentari al Govern de la Nació. Fins aquí tot normal. 

Bé, normal, normal, no. Hi ha una situació que no és normal o no hauria de ser-ho. I és que asseguts als seus escons hi trobem un partit de nom Ciudadanos-Partido de la Ciudadanía o simplement, C's. Una nomalia que només es pot donar en un país com és el nostre, un país que, a dia d'avui, no és normal. 

I dic que és una anomalia perque defensa tot el contrari del que és Catalunya. No hi tenen res en comú. Ni el nom! I aquests passarells, són la fotocòpia del que fa més d'un segle va personificar el Partido Republicano Radical d'Alejandro Lerroux, emperador del Paral·lel. Un polític que va destil·lar anticatalanisme per tots i cadascun dels porus de la seva greixosa pell. -els caps dels ciudadanos, també, però no són greixosos, són més polidets...-. Un arribista que captava l'atenció dels obrers immigrants -espanyols- a Catalunya, que més tard, essent president del govern del país veí va veure's esquitxat, tan ell com el seu gabinet, per escàndols de corrupció i que el va dur a la dimissió. Va emigrar a Portugal i va donar el seu suport a Franco. Tot dit.

Una cosa que tenen en comú, tant Lerroux com Rivera, el líder ciudadano, és que el primer pregonava que era progressista i el segon també ho ha afirmat. I tan l'un  com l'altre han practicat el conservadurisme més furibund. A la mateixa alçada que l'anticatalanisme -un altre factor d'unió entre ambdós personatges-. 

Llavors, com pot ser possible que després de tants i tants anys, encara es repeteixin operacions de la mateixa alçada? Cal dir que l'antic estava finançat per l'estat per desbaratar el catalanisme/nacionalisme polític que tot just s'articulava amb la Lliga Regionalista de Prat de la Riba -de tall conservador-. I l'altre va sorgir de la claveguera més immunda: el Manifiesto de los 2300 i el Foro Babel. Ambdós, organitzats per antics votants socialistes o amb clares i expresses vinculacions amb el PSOE i el partit dels The Walking Dead

Amb tot, les últimes investigacions sobre el naixement d'aital partit aboquen una veritat: aquest gropuscle-partidet té les simpaties tan de la dreta com de l'extrema-dreta espanyolistes residents a Catalunya.
 
Quin vot capten llavors? El dels immigrants no adaptats o no assimilats a la Nació catalana.  Els colons de la metròpoli. Els recalcitrants. Votants que es distingeix per sobre de tot, no en la seva militància progressista o dretana, sinó en el fet de ser profundament anticatalans. 

I així es demostra com el seu viver de vots està a les comarques amb un alt índex de població espanyola immigrada on van esgarrapant uns vots per l'esquerra i uns altres per la dreta.

A partir d'aquí, ens formulem la pregunta: serà el partit del serbis/espanyols a Bòsnia/Kossove/Catalunya?



Malgrat ells, 


Guanyarem!



____________________________________________________________

P.S: recomanem fer un seguiment dels tuits dels perfils de twitter @Colonos_Cs i @primociudadano per tal de fer uns riures mentre llegiu com les piulades d'aquests dos tuitaires destrossen la propaganda dels ultra-espanyolistes a Catalunya.
Us en deixo una mostra: 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada