dimarts, 2 d’abril del 2013

Ningú diu res

Compatriotes,

Avui és el segon escrit que faig al blog. Perdoneu-me però quan he llegit un dels diaris que acostumo a llegir gairebé cada dia, m'he topat amb aquesta notícia de la que us faig cinc cèntims i de la que acompanyo amb una imatge escanejada. 

La notícia és la que fa referència a les participacions preferents que gairebé totes les entitats bancàries o caixes d'estalvis van vendre o encolomar als clients que podien invertir-hi

Cal dir primer que era un producte financer del qual, poca gent, pel que sembla, en sabia les interioritats i els ets i els uts. Tan poca que, els que en sabien dèien que no quan els informaven. I llavors? Per què tanta gent va picar?

Potser per l'alta rendibilitat que oferien. Un 7% o més, quan un dipòsit només pagava,  a tot estirar, entre el 2% o l'1,5%. Potser fins i tot menys. Per que algunes entitats, a canvi dels teus diners fins i tot et regalaven un parell de peroles o un joc de paelles. Increïble! 

Recordo que a finals dels anys 80 i a començaments dels 90, les entitats et regalaven el que podríem considerar un prehistòric ordinador o bé et donaven un tipus del 8%, el 9% o el 10% d'interès, sino més. Però allò eren altres temps, amics. Temps amb tipus d'interès de dos dígits, 14-18% per un crèdit. El que fos. 

Pregunto, algun mitjà audiovisual o radiofònic a Catalunya ha parlat d'aquest escàndol? 
Un sol minut de televisió o ràdio? Als mitjans de la CCMA, a dia d'avui, que jo sàpiga, no.
I dels mitjans mariachis, ja no dic res...  Això sí, parlar de la segona entitat del rànking que veieu a la imatge hi han esmerçat minuts i minuts. Però, i de la primera? Ni un sol minut. 

I el que més greu em sap és que una entitat que abans havia estat catalana, ara es dedicarà a vendre la marca espanya pel món
Sí amics, com llegiu. Vendrà la marca espanya pel món!

I Catalunya? Ah! Deixem'ho córrer. 
Ningú diu res. Ningú diu res.

Malgrat ells, 


Guanyarem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada