dimarts, 7 de maig del 2013

Es va confirmant

Compatriotes,

Es va confirmant que els neolerrouxistes volen pescar vots en aigües socialistes. Es va confirmant que aquest grupet que va néixer d'un grup de desencantats socialistes d'extrarradi -mentalment- tenien la seva meta particular: defenestrar el socialisme a Catalunya. 

Si els socialistes segueixen entestats a fer el doble joc per acontentar les bases de l'extrarradi i els pocs catalanistes que encara els queden dins patiran. Es faran mal. En sortiran malparats.

I aquest és un dels efectes de les passades eleccions, tal i com vam analitzar a partir dels resultats electorals i que vam publicar al blog. La fuga de vots per l'esquerra espanyolista anticatalana venia per la C. La C dels neolerrouxistes. I la fuga dels catalanistes vindria per IC-V o per Esquerra; potser pel nou partit que està bastint l'Ernest Maragall... que és una incògnita. 

Però com que tenen on triar, ho sabrem quan s'esberli el partit en dos o en tres o faci la definitiva i letal implosió. No es pot aguantar, a dia d'avui, una tàctica i/o una estratègia com la que estan duent a terme. És suïcida. De totes, totes. 

Una de les moltes coses que van quedar clares a partir del 25-N va ser que s'han acabat els dobles jocs, les dobles postures i els dobles llenguatges. El públic ja no ho tolera i ho castiga de totes, totes.

I no només ho diem nosaltres, ara ja tenim l'aval de l'estudi que han fet els professors de la Universitat de Girona, Lluís Orriols i Agustí Bosch en el seu estudi Eleccions en temps de crisi. El vot econòmic a les elccions catalanes de 2012. Editat per l'Institut de Ciències Polítiques i Socials, l'ICPS de la Diputació de Barcelona-UAB, vol. 02, d'abril de 2013 i que us podeu descarregar de franc al web de l'Institut. 

La conclusió de l'estudi apunta a que CiU va perdre vots i escons, no per la crisi, no. Va perdre vots pel doble missatge emès. Per una banda, el candidat a la reelecció i President en funcions Artur Mas afirmava que es volia exercir el dret a l'autodeterminació -dret a decidir- i d'aquí a assolir la INDEPENDÈNCIA -estat propi- i per l'altra, el número dos de la coalició, el cap dels mariachis, Josep Antoni Duran Lleida que matisava les paraules del primer o directament les desdia. 

Per a uns, es va confirmar el que vam dir: la factura es va pagar a les anteriors eleccions. 
Per als altres, es va confirmant el que vam predir. Potser, afegim, ens vam quedar curts i el que realment estem vivint és una OPA a la bossa de votants anticatalans que conserva el PSC.

Cal estar atents a les properes eleccions autonòmiques, si n'hi hagués. Llavors passaríem del "es va confirmant" al "s'ha confirmat".
De totes maneres,


Guanyarem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada