dissabte, 15 de juny del 2013

Camí del referèndum

Compatriotes,

Sembla ser que ahir va començar el camí pel referèndum d'autodeterminació de la Nació catalana. I diem sembla a partir de la iniciativa que ha dut a terme la delegació del partit dels mentiders a Catalunya. 

Efectivament, el pp ha posat en marxa una campanya amb una web. També han creat un perfil a twitter -etiqueta inclosa- per a desmentir les veritats que diversos col·lectius han anat acumulant amb estudis farcits de dades i dades -d'organismes oficials i seriosos- per a refermar la idea, que compartim, del maltracte que pateix la nostra petita però gran, gran Nació i que la necessitat imperant que tenim és la de marxar del jou  que significa per als catalansi catalanes el Regne d'Espanya. Regne que, constituït en estat, ens ofega, insulta, menysprea i limita. 

I no neguem la bona intenció de la iniciativa, ja que intenten, amb arguments, els seus arguments, rebatre la idea de la necessitat de la independència. 

La tesi que defensen és: Catalunya està millor sota el jou espanyol. 

I la primera prova que aporten és un mapa. Un mapa que presenta la mateixa legatus regional a bombo i plateret i publicada a la xarxa social de l'ocellet.

Si ens fixem en el mapa, s'afirma que el dèficit fiscal, sí amics, el dèficit fiscal! de l'Estat vers catalunya és de 16.500 milions d'euros. Mira tu! xifra que coincideix amb el dèficit fiscal que va presentar el Molt Honorable conseller d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya, Andreu Mas Colell. La mateixa. Bé, falten uns quants milions però no discutirem per uns quants milions -que també són importants, però-. 

Ja no ens ve d'aquí, ja que en el que portem de restauració democràtica portem un dèficit de més de 250.000 milions segons el Cercle Català de Negocis.

Catalunya, els catalans i catalanes que vivim i paguem els nostres impostos a Catalunya, hem aportat a l'estat espanyol més diners que tota la Unió Europea junta, amb els fons de cohesió, estructurals, etc, etc, etc. 

Hem iniciat el camí del referèndum, si es que es realitza. Ara sí. I no podem passar per alt les declaracions del Premier britànic, David Cameron. Tot un toc d'atenció.

Ha començat la batalla de les idees i les xifres per a convèncer els votants pel  SI o pel NO. S'abandona la dialèctica de la por i les amenaces per  part del partit espanyolista -a falta de l'entrada dels neolerrouxistes- i aporta les seves dades. 

I mentrestant el mariachi feia una aparició estelar a la televisió del conde, en el seu programa estrella, can Cuní, abans d'ahir al vespre on entre d'altres coses va afirmar: "ERC és el meu adversari polític"

Compte! Fixeu-vos en l'ús del terme adversari enlloc de soci de govern. Les paraules expressen idees. I aquesta és ben clara. L'enèssima mostra de deslleialtat cap al Cap del Govern, la coalició de la el seu partit forma part i el partit que dóna el seu suport al malferit Govern de la Nació.

Acabem i aprofitem l'avinentesa per a il·lustrar-vos el paràgraf anterior amb les paraules de l'Eduard Voltas que ho va explicar magistralment en el seu últim article amb unes paraules que citem textualment: "Tant Filípides com Adolfo Suárez han passat a la història i són estimats, reconeguts i homenatjats pels seus pobles. I això és exactament el que no li passarà a Josep Antoni Duran i Lleida."


Guanyarem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada