dijous, 28 de març del 2013

Una de pressupostos

Compatriotes,

Aquests últims dies els opinadors especulen sobre sobre la trobada "discreta" entre el M.H President de la Generalitat i el president del govern del país veí. 
 
La idea que s'entesten a transmetre una i altra vegada és que el M.H President ha baixat del burro: dèficit a canvi de la LLIBERTAT. 
 
Res més lluny diuen des de CiU i ERC. En Jordi Turull i na Marta Rovira han fet declaracions en aquest sentit. No s'ha mogut res de res, res de res. Tot segueix igual. 
 
Cal recordar que el diàleg ja estava inclós dins de l'Acord de  Legislatura que van firmar els líders d'ambdues formacions polítiques nacionals el passat 19 de desembre de 2012. No havia passat un mes de les eleccions.

Concretament, el concepte diàleg amb l'Estat figura en el punt 3 de l'ANNEX del Pacte. I diu, textualment:
"Obrir un procés de negociació i diàleg amb l’Estat espanyol per a l’exercici del dret de decidir que inclogui l’opció de convocar un referèndum, previst en la Llei 4/2010 del Parlament de Catalunya, de consultes populars per via de referèndum. En aquest sentit, s’estableix el compromís de formalitzar la petició dins del primer semestre del 2013."
 
Per tant, l'esvalotament dels mariachis no té cap sentit. La sobirania no té marxa enrera, tot el contrari, per molt que s'entestin a voler-ho negar o a rebaixar-ne les expectatives.
 
Ja hem expressat en diversos escrits que aquests mitjans estan pel trencament de l'Acord i no se'n surten. 
 
 I avui mateix fan una enquesta on es veuen reflectits els resultats del que pensen els seus lectors. Demolidor! La seva estratègia fa aigües per tot arreu. 
 
Ningú confia en que Generalitat i Estat arribin a cap acord. En res? Potser en el dèficit sí. Però no depèn d'ells. Depèn de la UE. I de moment, la UE només ha donat alguna pista, però res en ferm. Ells volen pressupostos sí o sí i a qualsevol preu. Però no és el mateix un dècifit de 0,7 punts sobre el PIB que un dèficit d'1,5 o 2 punts. 

Els mariachis fan esforços titànics per fer calar la idea d'un dèficit del 0,7, peti qui peti. La jugada seria: ERC no pot acceptar unes retallades de 4.000 milions d'euros i per tant trencarien el pacte amb CiU. I així es desqualificaria tant l'Acord com el Procés cap a la recuperació de la LLIBERTAT perquè en Mas, sol com un mussol, no podria arribar-hi. 
 
I per això, no hi ha pressupostos. Ni CiU ni ERC els volen fer. Amb aquestes condicions no.  Resistim. Podem esperar una mica i veure si la UE finalment flexibilitza l'objectiu del dèficit. Una cosa és retallar 4.000 milions i l'altra 2.000 o 1.500. I seguirem resistint. 
 
A hores d'ara, tohom sap que, aquells que ens volen fer desaparèixer, ens estan espoliant una part dels recursos que generem i  també ens imposen unes les retallades socials. Els mateixos que ens volen fer desaparèixer. Els de sempre.
 
Altres, que també volen els pressupostos del 0,7, veuen que la cosa va seriosament i han visitat un endevinador amb bola de vidre per a fer les seves prediccions. Ens pronostiquen la sortida del paradís espanyol i les tenebres per tres o quatre generacions! Per tres o quatre! Comptant que una generació són uns 25 anys, segons els inefables predicadors serien de 75 a 100 anys. Brutal! En portem gairebé 300 sota el seu jou. 

Jo ho canviaria de totes, totes. I vosaltres?


Guanyarem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada