dimarts, 26 de febrer del 2013

Llengua esmolada i injustícia

Compatriotes,

Aquest vespre a can Cuní s'ha fet palesa per enèssima vegada l'actitud de l'stablishment vers el Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya i del Govern de la Nació catalana amb les paraules que ha pronunciat el presentador Josep Cuní a la cadena de televisió del Conde de Godó [1].

La llengua del presentador ha estat esmolada com un bisturí i cada paraula que pronunciava era un tall en la pell del projecte de recuperació de la sobirania que ha impulsat el Parlament de la Nació catalana amb el pacte de legislatura entre els dos grups  polítics majoritaris a la Cambra, el de Convergència i Unió i el d'Esquerra Republicana de Catalunya.

El presentador s'ha lamentat, amb un to amarg, molt, que el President no estigués present en la inauguració del Congrés Mundial de Telefonia, el Mobile World Congress que es farà aquesta setmana al Parc firal de l'Hospitalet de Llobregat. Cada paraula ha esta un tall anava a buscar la vena. Tot plegat, injust. Molt injust. Una operació d'injustícia.  

I perquè? Doncs prquè el President, ha dit, ha preferit anar a Amsterdam a reunir-se amb els capitosos europeus de la internacional liberal-demòcrata a explicar el procés de recuperació de la sobirania de Catalunya. 

I potser us preguntareu perquè és més important que el President de la Nació hagi anat a Amsterdam enlloc de fer-se la foto al costat de l'hereu del xiringuito espanyol. Qui ha assistit a aquest fòrum a Amsterdam? Doncs ni més ni menys que el primer ministre holandès, Mark Rutte; el viceprimer ministre del Regne Unit, Nick Clegg; el viceministre d’Economia d’Alemanya, Philipp Rösler; els vicepresident de la Comissió Europea Olli Rehn i el secretari general de la OTAN, Anders Fogh Rasmussen. 

Ah! Sembla que aquests líders europeus tallen el bacallà i sembla ser que el nostre President no ha d'anar amb estadistes tan importants. Deu ser més important, per als súbdits del comte, una foto amb el cap del negociat monàrquic, el ministre doble de l'Aznar, tot i que sense bigoti, el Sr. Soria, l'ambaixadora espanyola Llanos de Luna i els quatre encorbatats que apareixen pels flancs de la foto. Caram!

Aquests portaveus de l'stablishment no poden suportar-ho? Fa tot l'efecte que no han paït els resultats de les eleccions del 25 de novembre passat, avui fa exactament 3 mesos, i que encara menys han pogut empassar el tall de procés de recuperació de sobirania... 

Una foto amb el successor al tron espanyol? 
O una foto amb els líders europeus que decideixen de veritat?

Què triaríeu vosaltres? Jo, si em permeteu, la segona. De totes, totes. Somrieu mentre dieu cheeseeeeeeeeeee...


Guanyarem!




P.S: no poso l'enllaç com a peu de pàgina com acostumo a fer. No he pogut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada